· 

pumptrack op de Groene Loper

Pumptracks zijn mateloos populair bij zowel BMX'ers als mountainbikers. Hier leer je de basisbegrippen en meer, je skills worden snel beter en al na een paar uur ben je meester over je bike. Anticiperen, kijken, accelereren, remmen, jumpen, bochten maken leer je spelenderwijs zonder veel risico's. Mits de pumptracks een goeie flow hebben en aangelegd zijn door professionals, zoals Velosolutions.  Gravel of verhard met asfalt of beton maken nogal een verschil, niet alleen qua prijs maar ook qua rijgedrag en veiligheid.

Op de Groene Loper zou een kleine pumptrack met houten North Shore paden een extra dimensie geven aan de populariteit van mountainbiken en BMX'en . Ook andere sporten zoals skeelers, waveborden en steps kunnen leuk spelen op een geasfalteerde pumptrack. Weliswaar in een "light" uitvoering, zodat ook kleine kinderen hiervan gebruik kunnen maken zonder veel veiligheidsrisico's. Deze zijn dan ook bedoeld als "teasers" voor het echte werk in het Green043 Bikepark, waar de lat een stuk hoger ligt maar waar ook toezicht is door instructeurs.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0