· 

8 kandidaten zijn aangemeld

Voor de nieuwe opleiding tot Bikepark Instructeur zijn 8 kandidaten uitgezocht die een affiniteit met mountainbiken hebben en graag les willen geven aan BSO- en basisschool- leerlingen. Hiervoor is het bikepark een uitstekende locatie als veilige wieleromgeving, de plek om de skills te leren en oefenen door herhaling zodat je snel progressie maakt, veel sneller dan buiten in het veld. 


Doordat we steeds meer vraag van BSO's en scholen krijgen, willen we de kwaliteit opschroeven met deze opleiding. Niet alleen de skills zijn dan belangrijk maar ook de pedagogische aanpak. Door samenwerkingen te zoeken met adviseurs uit het onderwijs en sociaal  maatschappelijke organisaties, hebben we nu ook kwaliteit in huis kunnen halen. Met subsidie van de Overheid, de interventie van Sportimpuls "Buiten Sporten met de BSO", kunnen we dit programma deels financieren, maar we hebben nog een hiaat van €15-20.000,- die we moeten aanvullen. Hiermee willen we oa de certificering voor deze opleiding bij de NTFU/Wieleracademie binnenhalen om de instructeurs meer kans op een betaalde (bij)baan te geven. Met dit certificaat mogen zij ook voor BSO's als betaalde begeleider functioneren, waardoor hun verdienmodel een stuk zal groeien.   

 

Op 17 februari 2018 is de eerste les in het bikepark. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0