· 

nieuwe locatie voor het Green043 Bikepark

In Limburg is plaats voor verschillende outdoorparken. Strategisch gezien hebben de parken van Leudal, Sittard en Maastricht elk een andere functie zonder elkaar te beconcurreren, maar wel elkaar aan te vullen. Maastricht zal vooral op sociaal maatschappelijke vlakken invulling geven, waarbij de focus op de ontwikkeling van de jeugd ligt. Mountainbiken en BMX'en zijn de belangrijkste doelgroepen, maar ook waveboarden, skeelers en steps kunnen er terecht. Door het formaat van Sportpark Zuid (22.000m2) kunnen andere urban outdoorsporten, die geen veldgebonden balsporten zijn, gemakkelijk aansluiten. Hiermee wordt het bikepark een onderdeel van een outdoorpark, waar ook andere sporten gefaciliteerd worden. Een klimwand, calisthenics-park, stormbaan voor obstacle-run, ruimte voor bootcamp en paden voor trailrun behoren tot de mogelijkheden. Behalve voor trainingen en als recreatie kunnen er ook wedstrijden georganiseerd worden. Hiermee heeft het outdoorpark in Maastricht in potentie een grote sociaal maatschappelijke functie in de breedtesport, met name voor de jeugd. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0