Wij willen op geregelde basis activiteiten organiseren zoals clinics, sleutelcursussen, wedstrijden en battles, ritten en toertochten. Maar ook evenementen op het bikeparkterrein met battles, life muziek, diskjockey, BBQ, food trucks en markten voor bike gerelateerde producten.  

 

Vooral jongeren zijn gebaat met een goede begeleiding om de basis-skills te leren. De meeste kinderen bewegen te weinig en hebben behoefte aan sporten met plezier, buiten spelen en sociale contacten met andere gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Omdat er in onze dichtbebouwde steden relatief weinig veilige wieleromgevingen zijn, is een bikepark ideaal hiervoor. Wij willen dan ook uitstralen dat BMX'en mountainbiken een lifestyle is die in de loop der jaren meegroeit, een prima "verslaving" voor een uitgebalanceerd en gezond leven. Daarom hebben we scholen en BSO's uitgenodigd voor wekelijkse sessies en sportdagen, die nu al met plezier afgenomen worden.  

 

Ook volwassenen kunnen hier hun conditie als hun skills verbeteren. Wij hebben vrijwel elke situatie die in de vrije natuur voorkomt nagebouwd en door de herhalingen wordt er al snel progressie gemaakt. We bouwen dan ook gestaag door aan nieuwe routes en obstakels om zoveel mogelijk variatie te brengen en om te blijven verrassen.

 

Als het bikepark hiermee de voedingsbodem levert voor een gezonde en sportieve community, dan is onze missie geslaagd. 

 

Sjef Eijmael

Reactie schrijven

Commentaren: 0