Waar zijn we (aan) begonnen...

Het bikepark in breedbeeld
Het bikepark in breedbeeld

juli 2016
Met het plan voor het Green 043 Bike Park zijn we misschien wel “in the right place at the right time”. 

In samenwerking met Pieter Akkermans van de Makelaarsvandetussentijd, die zoeken naar tijdelijke invullingen voor de Groene Loper, werken we met een klein team vrijwilligers al bijna een jaar aan een plan voor de realisatie van een bike park. Dit moet voldoen aan de behoefte van een grote groep BMX'ers en mountainbikers, die nu uren onderweg zijn voor een locatie waar ze kunnen sporten en trainen.

 

Mountainbiker en voorzitter van Trailz043 Sjef Eijmael heeft hiervoor een concept bedacht, waarbij de nadruk op het sociaal maatschappelijke effect ligt, waarbij de fietssport als basis dient. Dat is belangrijk voor de omwonenden, maar ook voor Maastricht als hoofdstad van Limburg en als een van de Wielergemeenten. En een extra aantrekkingskracht voor het toerisme van ouders met kinderen.  

 

Voor de insiders zetten we natuurlijk een lang gekoesterde droom neer: de eerste outdoor pumptrack van Maastricht. Een meeting place, een trainingsfaciliteit, the place to be voor BMX’ers en mountainbikers, waar ook allerlei andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Een startplaats voor ritten en toertochten, maar ook voor bootcamp en personal trainingen. Multifunctioneel, waarbij de spil het biken is.

 

Kijk op Facebook https://www.facebook.com/green043bikepark/ naar onze openingstijden, die we steeds meer verruimen. De locatie is: Noormannensingel tegenover het St. Maartenscollege in Maastricht