Stichting Outdoor Sport 4 Youth 

De stichting zonder winstoogmerk Outdoor Sport for Youth (OS4Y) is in 2017 opgericht door Sjef Eijmael, Maurice Biermans, Marc Drozda en Frans van Kruining om o.a. de fietsvaardigheidslessen op de basisscholen steun te bieden. Zoals in de statuten vermeld, levert deze de inspanning om de buitensport te verbinden met sociaal maatschappelijke doelen en dan met name via de fietssport voor kinderen in een veilige omgeving. Als kinderen spelenderwijs leren met plezier en zelfvertrouwen gebruik te maken van de fiets, dan zal dit hun hele leven een belangrijke rol blijven spelen, zowel voor hun mentale en fysieke gezondheid als voor hun mobiliteit. We hebben dit programma “leer fietsen als een pro” gedoopt.

 

Omdat kinderen graag uitgedaagd willen worden om avonturen te beleven, gebruiken we het Green043 Bikepark als uitvalsbasis en als beeldmerk voor onze ambities. Dit bikepark is geschikt gemaakt voor kinderen van 6 tot 15 jaar, waar deze mountainbike-lessen krijgen op een terrein van 3500m2 in de binnenstad van Maastricht. Voor 2020 staat een verplaatsing en schaalvergroting van dit bikepark op de agenda's van de Gemeente Maastricht en de Provincie.

 

Naast de reguliere fietslessen zijn sociaal maatschappelijke programma's ontwikkeld voor o.a. kinderen met autisme en ADHD en voor diverse BSO's. Doel is om meer kinderen spelenderwijs en met plezier aan het fietsen te krijgen en hiermee hun zelfvertrouwen te geven, meer te laten bewegen en met plezier buiten te spelen. De fietssport wordt als middel ingezet en niet als doel.

De bikepark instructeurs van het bikepark hebben een opleiding gevolgd, die bedoeld is om kinderen van de Basisscholen in de Bovenbouw (vanaf 6-7-8 jaar) lessen te geven in fietsvaardigheid, waarbij we o.a. de lessen van Pedaleren.nl gebruiken.


Download
Doelstelling beleidsplan OS4Y
doelstelling beleidsplan OS4Y.pdf
Adobe Acrobat document 80.6 KB